Спорт

Усташке песме на утакмици у Осијеку, Хрватска наставља са испадима

Иако се због навијачких испада, Хрватска налази под условном казном УЕФА, навијачи "ватрених" су против Турске у Осијеку певали усташке песме
Усташке песме на утакмици у Осијеку, Хрватска наставља са испадимаGetty © Lars Baron

Поред пораза од селекције Турске од 1:0, који је додатно закомпликовао "ватренима" пут на Европско првенство, Хрватска би могла имати још проблема.

Део навијача на стадиону у Осијеку, током меча певао је усташке песме. 

Хрватска је се од раније налази под условном казном УЕФА, након што се на "Рујевици" појавила усташка застава.

На утакмици против Турске, са једног дела трибина зачуле су се усташке песме, након чега је остатак стадиона упутио звиждуке.

Селектор Хрватске Златко Далић је након меча изјавио да није чуо спорна навијања.

"Непримерена скандирања? Нисам ништа чуо, не могу то да коментаришем", изјавио је Далић.

Како се налази под условном казном УЕФА, Хрватска би могла бити у проблему, а остаје да се види хоће ли и како ће реаговати европска кућа фудбала.

"Ово није било једино недопустиво и кажњиво скандирање хрватских навијача. У 90. минуту скандирали су 'цигани, цигани', огорчени чињеницом да је енглески арбитар Ентони Тејлор поништио пенал досуђен Хрватској после интервенције ВАР-а", наводи хрватски портал "Индекс".

"Управо због таквог скандирања на крају Лиге нација Хрватска је условно кажњена затварањем стадиона. С обзиром на то да су навијачи Хрватске сада поновили прекршај, извесно је да би ХНС могао да буде кажњен, тако да ће Хрватска наредни домаћи меч играти пред празним трибинама. Тако би Хрватска у последњем колу квалификација, 21. новембра против Јерменије у Максимиру, могла да игра без навијача за директне квалификације на Евро", додаје хрватски медији.

image