Спорт

"Гади ми се да предвиђам било шта против Новака Ђоковића"

Некадашњи аустралијски тенисер и селектор тамошње Дејвис куп репрезентације Вали Масур истакао је да је Новак Ђоковић невероватан тенисер којег обожава да гледа
"Гади ми се да предвиђам било шта против Новака Ђоковића"Getty © Elsa / Staff

Масур, некадашњи Топ 20 играч, верује да су Роџер Федерер и Рафаел Надал великани тениса, али да је Србин ипак на нивоу изнад обојице.

"Гади ми се да предвиђам било шта против Ђоковића. Замало је освојио календарски слем. Да је победио Карлоса Алкараза на Вимблдону, имао би календарски слем. Мислим да би то био невероватан успех у његовим годинама", рекао је Масур.

"Тај човек је чудовиште. Знамо да је и Рафа исто, као и Роџер, али Новак је невероватан у својој педантности", рекао је Аустралијанац који је такође очаран Новаковом могућношћу да савршено планира турнире које ће играти.

"Чини се да апсолутно зна како да се организује кроз две недеље да би био потпуно спреман када је то најважније - у полуфиналу и финалу Гренд слемова. Ради то и током целе године. Он зна како да управља својим распоредом, када иде на Слемове, како да управља својим телом, својим очекивањима... Невероватан је."

Ђоковић је недавно тријумфовао на Ју-Ес опену, где је у финалу био бољи од Данила Медведева.

"Оно што ме је просто одушевило против Медведева у том финалу, мислим да је дошао до мреже 44 пута. Играо је сервис-волеј око 35 пута са успешношћу од око 90 одсто. Играо је на мрежи попут Пата Рафтера и Стефана Едберга заједно", истакао је Масур.

image