Спорт

Легенда хвали Ђоковића: Он је господар календара, осећа се као да је непобедив

Новак Ђоковић је и даље на паузи након освајања Ју-Ес опена и крајем октобра ће се после месец и по дана вратити на терен на мастерсу у Паризу
Легенда хвали Ђоковића: Он је господар календара, осећа се као да је непобедивGetty © Matthew Stockman / Staff

Најбољи тенисер света је прескочио турнире у Азији након освајања 24. гренд слема у каријери, жељан одмора пред финиш сезоне, а некадашњи шпански тенисер Алекс Кореча сматра да нико попут Србина не може тако ефектно да се врати на терен после дугих пауза.

Кореча, некада други тенисер света, а данас аналитичар, истакао је да је то још једна велика врлина Ђоковића и да би он могао да настави да ређа победе, иако је прошло доста времена од његовог последњег наступа.

"Мислим да је Ђоковић господар календара, јер он зна тачно шта је потребно да ради у сваком тренутку. Али да би био у могућности да то урадиш, мораш да знаш своје тело, своју игру. Мораш да знаш шта је то твој избор", почео је Кореча за "Јуроспорт".

"Мислим да Новак то ради јако добро, али у исто време, то је веома тешко јер није лако да се не такмичите месец и по дана и онда се појавите и одмах будете спремни за све. Морате да прихватите ситуацију у првих неколико дана, да се можда нећете осећати подједнако добро. Јер, други играчи су играли док сте ви били код куће. Чак и ако тренирате, то је ипак другачије", истакао је Шпанац.

Он је додао да дуга пауза неће утицати на чињеницу да ће Новак бити један од главних фаворита за освајање трофеја и у финишу сезоне.

"Мислим да би Ђоковић требало да буде један од, или чак и највећи претендент да победи у Паризу и Торину. Играо је добро током читаве сезоне и има толико пуно самопоуздања кад год крочи на терен. Мислим да се он осећа спремним, да се осећа да је скоро непобедив", рекао је Кореча.

Мастерс у Паризу почиње 30. октобра и трајаће до 5. новембра, а после недељу дана паузе, Ђоковић ће наступити и на Завршном мастерсу у Торину, са још седморицом најбољих тенисера света.

image