Спорт

Ђоковић на пет недеља од новог чуда - Алкараз се узалуд трудио, Ноле хита ка броју 400

Српски тенисер Новак Ђоковић започео је у понедељак 395. недељу на првом месту АТП листе
Ђоковић на пет недеља од новог чуда - Алкараз се узалуд трудио, Ноле хита ка броју 400Getty © Clive Brunskill / Staff

Ђоковић на челу најновије листе има 11.045 бодова, тачно 2.240 више од другопласираног Карлоса Алкараза (8.805 бодова), док је Рус Данил Медведев на трећој позицији са 7.355 бодова.

Новак се тако приближио историјској 400. недељи на врху АТП листе, коју би могао да дочека по завршетку Завршног мастерса у Торину.

За тако нешто биће му потребно да забележи добре резултате у Торину, али и пре тога на мастерсу у Паризу, како би успео да одбије нападе Алкараза. Уколико у томе успе, пребациће и преко 400 недеља, пошто би тиме обезбедио да по осми пут годину заврши као најбољи тенисер света.

Италијан Јаник Синер је четврти тенисер света са 5.000 бодова, док је Рус Андреј Рубљов напредовао за две позиције и сада је пети са 4.765 поена. У ТОП 10 најбољих тенисера света налазе се још Данац Холгер Руне, Грк Стефанос Циципас, Норвежанин Каспер Руд, Немац Александар Зверев и Американац Тејлор Фриц.

Што се тиче осталих српских тенисера, Ласло Ђере је напредовао за једну позицију и тренутно је 35. тенисер света са 1.180 бодова, док је Душан Лајовић направио четири корака напред и сада је 41. на АТП листи са 933.

Миомир Кецмановић је назадовао за осам позиција и тренутно је 55. тенисер света са 930 поена. Хамад Међедовић је напредовао за три места и сада је 102. играч на АТП листи са 591. бодом.

image