Спорт

Павловић: Имали смо огромну жељу, сви дали свој максимум на мечу са Црном Гором

Фудбалски репрезентативац Србије Страхиња Павловић изјавио је да је поносан на своје саиграче и додао да су сви дали максимум на мечу са Црном Гором
Павловић: Имали смо огромну жељу, сви дали свој максимум на мечу са Црном ГоромGetty © Francois Nel / Staff

Србија је у уторак у Београду победила Црну Гору резултатом 3:1 у мечу групе Г квалификација за ЕП 2024.

Литванија и Мађарска су одиграле 2:2. Мађарска је прва на табели са 14 бодова, док је Србија друга са 13. Црна Гора је трећа са осам бодова.

"Успели смо да победимо, уопште није било лако. Мислим да су сви момци имали огромну жељу, знали смо колико утакмица са Црном Гором значи и шта нам доноси. Сви су дали свој максимум, поносан сам на све", рекао је Павловић.

Он је истакао да није било панике међу играчима после првог полувремена, пошто је било 1:1.

"Од почетка смо знали шта треба да радимо, знали смо да треба да будемо стрпљиви и да ћемо кад-тад да постигнемо гол. Морали смо да будемо опрезни позади да не бисмо случајно примили гол. Није било панике, ту смо показали једну зрелост као екипа. Надам се да ћемо наставити да побеђујемо".

Павловић је и на утакмици са Црном Гором показао изузетну пожртвованост.

"То је тај осећај када је у питању репрезентација, то је јаче од мене, некад знам и да могу да се повредим, али никада не бих повукао ногу или главу", истакао је Павловић.

Србији је за пласман на ЕП довољан бод у последњем мечу квалификација за ЕП 2024. са Бугарском, који је на програму 19. новембра.

image