Спорт

Све због свађе са Тен Хагом: Јунајтед одлучио да у јануару прода Санча

Џејдон Санчо ће се у јануару наћи на трансфер листи, јавља добро обавештени новинар Фабрицио Романо, што би значило да је Манчестер јунајтед успео да упропасти сарадњу са још једним талентованим играчем, који је узгред велики навијач тог клуба од свог детињства
Све због свађе са Тен Хагом: Јунајтед одлучио да у јануару прода СанчаGetty © Julian Finney / Staff

Јунајтед је платио обештећење за Санча Борусији Дортмунд 85 милиона евра. Од њега се очекивало много, а услед разних проблема дошло се дотле да уместо да буде главни играч екипе, он не само да не игра за први тим, већ је одстрањен и са тренинга, тако да сада форму одржава са играчима до 18 година. Уз, то тренер Тен Хаг му је забранио и да користи свлачионицу и клупски ресторан за првотимце, покушавајући тако на потпуно погрешан начин да демонстрира свој "ауторитет". 

Како је дошло дотле?

Све је пукло после дербија са Арсеналом на ком је резултат био 1:1 све до надокнаде, да би онда у финишу Јунајтед примио још два гола и тако изгубио важан меч.

Тренер "црвених ђавола" Ерик Тен Хаг је у налету беса изјавио да није могао да рачуна на Санча јер је радио лоше на тренинзима и зато се није нашао у протоколу, а прозвани фудбалер је одговорио поруком на друштвеним мрежама, када је све демантовао, навео да је тренирао добро и да је "жртвован".

"Молим вас, не верујте свему што прочитате. Нећу дозволити да људи о мени говоре потпуне неистине. На тренинзима сам се прошле недеље понашао веома добро. И верујем да постоје други разлози за ово, али о њима нећу. Већ дуго сам жртвени јарац, то није праведно", написао је тада Санчо, што је само још више погоршало његов однос са Холанђанином.

Та је кап прелила чашу, па су у помоћ притекли играчи са дужим стажом у Манчестеру, а који су покушали да наговоре Санча да се извини. Међутим, месец и по дана касније није се ништа променило. Санчо се није извинио, а Тен Хаг не намерава да га прикључи тиму. 

Грешке Тен Хага

Санчо је током свог ангажмана у Дортмунду био најбољи фудбалер у тој екипи и вероватно читавој Бундеслиги. Постизао је голове и бележио асистенције као од шале.

Уз то јако рано је дебитовао за сениорски тим репрезентације Енглеске и већ као тинејџер стекао светску афирмацију. Његова каријера је требало да се развија до невиђених висина, јер он има квалитет за то.

Поред тога сам се годинама посредством медија нудио Манчестер јунајтеду рекавши да је то једини клуб за који искрено навија од свог детињства.

Долазак на "Олд Трафорд" уместо остварења сна се за њега претворио у ноћну мору. Једини разлог лежи у томе што у новој средини није наишао на адекватне стручњаке који би из његовог огромног потенцијала извукли максимум.

Да је лако бавити се клупским менаџментом то би могао свако да ради. Овако како године одмичу Јунајтед је само бледа сенка некадашњег великана, чији је стадион представљао "театар снова" за талентоване играче широм света, сада је углавном ближи ноћној мори.

И како то обично иде код нестручних тренера и управе клуба кривица се увек пребацује на другог - оног испод себе. У овом случају то је Санчо, који већ две године не личи на себе. Срећом, још је млад.

Уколико буде у новом клубу наишао на стручног тренера успеће да пре свега психички живне, а потом и оживи своју играчку каријеру.

Што се тиче Јунајтеда сваке године је све даљи да буде у конкуренцији за трофеје, а о освајању нема ни говора. Уместо да барем буде конкурентан градском ривалу Ситију, ближи је надметању са екипама осредњег ранга, које финансијски далеко горе стоје.

Погађајте колико одговорност у томе има лош менаџмент клуба?

image