Спорт

Меси пред свој последњи Мундијал: Надам се да ће нам Бог помоћи

Легендарни Аргентинац Лионел Меси жели да у последњем покушају коначно освоји трофеј на Светском првенству.
Меси пред свој последњи Мундијал: Надам се да ће нам Бог помоћиGetty © Stringer/Juan Manuel Serrano Arce

Светско првенство у Катару почиње за осам дана, а један од фаворита да се умеша у борбу за трофеј је и селекција Аргентине.

Њих ће и овог пута предводити Лионел Меси. Он ће у 36. години покушати да освоји једини трофеј који му недостаје у пребогатој каријери - трофеј првака света.

Меси, који је водио Аргентину до другог места на Мундијалу 2014. године, каже како је сасвим миран пред турнир у Катару.

"Не осећам притисак. Трудим се да га немам. Размишљам треба ли да нешто учиним или не треба, али уопштено сам сам миран пред почетак такмичења", каже Меси у разговору за аргентински "Оле".

За Месија ће ово бити пето и последње светско првенство у каријери, а прво је одиграо 2006. у Немачкој.

"Тада сам био веома млад. Уживао сам у њему и желио сам постићи већи успех. Када је дошло првенство 2014, схватио сам да је најважније да екипа буде уједињена и тада смо направили добар резултат", каже Меси, који је не тако давно изјавио да годину дана није спавао због пораза од Немачке у финалу тог Мундијала.

Како каже капитен Аргентине, најважније је почети турнир победом.

"Осећам пуно сличности између ове екипе и оне из 2014. Мислим да сам научио како добро почети Светско првенство и победити у првој утакмици. То те обележи за остатак првенства и због тога је битно победити Саудијску Арабију. Даћемо све од себе и борити се јер нам нико неће ништа поклонити. Надам се да ће нам и Бог помоћи у Катару", рекао је Меси.

Подсетимо, Аргентина је у групи Ц, а тамо их очекују мечеви с Мексиком, Саудијском Арабијом и Пољском.

image
VV inauguration
banner