Спорт

Јокић чува шампиона: Мајсторије Србина срушиле Мемфис, Денвер опет славио

И поред девет изгубљених лопти, српски центар је поново био човек одлуке, пошто је његов повратак на паркет "преломио" сусрет у корист НБА шампиона из Колорада
Autor: YouTube / GMFB

Кошаркаши Денвера стигли су до друге победе у новој сезони НБА лиге, пошто су предвођени Николом Јокићем, након Лос Анђелес Лејкерса, овог пута били бољи и од Мемфиса - 108:104.

Нагетси су славили на гостовању Гризлисима и то након неизвесне завршнице, а поново је један од главних "криваца" за све био српски кошаркаш.

Јокић је окончао меч са 22 поена, 12 скокова и седам асистенција, а велику помоћ имао је и у Џамалу Марију са такође 22 поена, али и Реџију Џексону који је додао 16.

Денвер је водио током највећег дела меча, али се њихова предност "истопила" у последњој деоници, када је Мемфис успео да стигне и до 98:97 на четири и по минута до краја. Али баш тада је на сцену поново ступио Јокић. Погодио је тројку, потом и за два поена, да би на 11 секунди пре краја поготком са линије за слободна бацања решио питање победника.

Српски центар је поново одушевљавао атрактивним потезима, а издвојила се и асистенција за Арона Гордона директно из аута и то са више од половине терена.

У тиму Мемфиса је најефикаснији био Џерен Џексон јуниор са 21 поеном, Маркус Смарт је убацио 20, а Дерик Роуз 16. Ипак, то није било довољно да се сруше шампион, који је нову сезону отворио скором 2-0.

image