Спорт

Роналдо оплео по Јунајтеду: Клуб ме је издао, направили су од мене црну овцу

Португалски фудбалер у ексклузивном интервјуу за британским новинаром Пирсом Морганом оштро говорио о Манчестер јунајтеду и најавио одлазак из клуба после Светског првенства у Катару.
Роналдо оплео по Јунајтеду: Клуб ме је издао, направили су од мене црну овцуGetty © Naomi Baker

Кристијано Роналдо одлучио је да прекине ћутање о тренутној ситуацији у "црвеним ђаволима" и дао је велики интервју који је таблоид "Сан" бомбастично најавио на својој насловници.

Роналдо је разговарао са Пирсом Морганом, пријатељем и човеком којем је увек давао ексклузивне интервјуе и информације, рекавши да је клуб одговоран за сагу која траје већ неколико месеци.

"Манчестер Јунајтед ме је издао, направили су црну овцу од мене. Немам поштовања за менаџера Ерика тен Хага јер ни он нема за мене. Још неки људи из клуба желе да ме отерају", изјавио је Кристијано Роналдо.

Некадашњи играч лисабонског Спортинга и Реал Мадрида, вратио се прошлог лета у Манчестер након девет година у престоници Шпаније. Након неуспешне сезоне на клупском плану, желео је да напусти "Олд трафорд" у летњем прелазном року, али Јунајтед није желео да га пусти без одговарајућег обештећења.

Португалац је због тога одлучио да се не појави на почетку припрема под изговором да има приватне проблеме, а како његов менаџер Жорж Мендеш није успео да му пронађе нови ангажман, морао је да се врати на тренинге после неколико седмица.

У Манчестеру се у међувремену догодила велика промена, Ралфа Рагника је заменио Ерик тен Хаг који је стигао из Ајакса, али он у својим плановима нема Роналда.

Због тога је један од најбољих нападача свих времена велики део полусезоне провео на клупи, а у једном тренутку је био и суспендован из првог тима јер је напустио терен пре краја утакмице са Тотенхемом.

"Људи морају да знају истину, Јнајтед жели да ме отера. Не само тренер, него још неки људи из клуба ме нису желели поново у Јунајтеду. Напредак откад сам дошао не постоји, а клуб после одласка сера Алекса Фергусона није се ниста променио", рекао је Роналдо.

"Желим најбоље клубу, зато сам и дошао, али неке ствари унутар клуба не помажу му да дође до нивоа на којем су Сити, Ливерпул, а сада и Арсенал. Овакав клуб мора да буде на врху, а то тренутно није."

Он је цитирао речи чувеног сликара Пабла Пикаса како морате нешто уништити да бисте поново саградили.

"Ако желе да почну од мене то је најмањи проблем. Волим Јунајтед, навијаче, они су на мојој страни, али клуб мора много тога да промени ако жели да крене напред. Сер Алекс то зна најбоље. Људи који то не виде су слепи."

Човек који је већ у позним фудбалским годинама пре повратка у црвени део Манчестера, лако је могао да се нађе у плавом, али га је упрао Фергусон спречио у томе.

Роналдо је критиковао и некадашњег саиграча Вејна Рунија, пошто га је легендарни енглески фудбалер неколико пута прозивао због понашања.

"Не знам зашто ме је тако оштро критиковао, можда зато што је он завршио каријеру, а ја и даље играм на врхунском нивоу. Не желим да кажем да изгледам боље од њега, што је истина...", рекао је између осталог Роналдо.

Комплетан интервју Кристијана Роналда, у трајању од 90 минута, биће емитован у среду и четвртак увече.

image
VV inauguration
banner