Спорт

Велики рез Тен Хага – Манчестер јунајтед одстранио Роналда из тима!

Португалски фудбалски репрезентативац Кристијано Роналдо неће бити у тиму Манчестер јунајтеда за суботњи меч 13. кола Премијер лиге против Челсија, саопштио је клуб са „Олд трафорда“.
Велики рез Тен Хага – Манчестер јунајтед одстранио Роналда из тима!AP © Dave Thompson

Роналдо је меч 12. кола Премијер лиге против Тотенхема (2:0) испратио са клупе за резервне играче, а неколико минута пре краја меча својевољно је отишао у свлачионицу.

„Кристијано неће бити део тима за утакмицу против Челсија. Остатак тима је фокусиран на припреме за меч“, саопштено је из клуба.

Поједини британски медији објавили су да је Роналдо одбио да уђе у игру и да је зато раније отишао у свлачионицу.

Међутим, ова информација није потврђена, а „Атлетик“ наводи да португалском фудбалеру неће бити дозвољено да тренира са тимом.

Менаџер Манчестер јунајтеда Ерик тен Хаг избегао је директан одговор на питање да ли је дозволио Роналду да оде раније у свлачионицу.

Ово није први пут ове сезоне да је португалски фудбалер пре краја напустио утакмицу енглеског клуба. Исто је урадио на полувремену пријатељског меча против Рајо Ваљекана, након што је замењен.

Роналдо је ове сезоне одиграо 12 утакмица за Манчестер јунајтед, а постигао је два гола.

О срамотном потезу португалског суперстара интензивно се говори, али је његов бивши саиграч Патрис Евра истакао да би требало разумети и играча.

„Ерик тен Хаг је после утакмице против Манчестер ситија рекао да није увео Роналда на крају меча, јер га поштује. Међутим, да га стварно поштује, сигурно би га користио у сваком мечу. Није да штитим Роналда, али он је можда рекао Тен Хагу: 'Идем у свлачионицу“, рекао је Евра.

Француз није уверен да је Кристијано одбио да уђе у игру.

„Направила се прича од снимка на којем хода. Можда је рекао Тен Хагу да мора да оде раније због лечења. Желим да се више фокусирам на резултате Јунајтеда. Морамо да престанемо да сваки дан причамо о Кристијану“, додао је некадашњи леви бек „ђавола“.

Легендарни Гари Линекер који већ дуго ради као новинар и водитељ, окарактерисао је Роналдов потез као „јадан“.

„Сви знамо да је био сјајан играч, али да одеш са терена два минута пре краја меча... Жао ми је, то је неприхватљиво. То је јадно“, рекао је Линекер.

Његов колега и некадашњи чувар мреже Јунајтеда Петер Шмајхел такође је разочаран.

„Ово је први пута да могу да кажем да сам разочаран. Подржавам га и разумем његову ситуацију, али то није смео да уради. Такав одлазак ствара све што не желимо у овом тренутку. Знао сам да ће то да буде за насловне стране“, закључио је Шмајхел.

image
VV inauguration
banner