Спорт

Огласио се Роналдо: Нисам се променио, предаја није опција, видимо се ускоро

Порутгалски фудбалер Кристијано Роналдо, огласио се на друштвеним мрежама први пут након што га је тренер Манчестер јунајтеда Ерик Тен Хаг одстранио из екипе. Роналдо је поручио да ће се није променио, да има поштовање за саиграче и тренере, те да ће наставити да тренира и да ће бити спреман за повратак.
Огласио се Роналдо: Нисам се променио, предаја није опција, видимо се ускороAP © Dave Thompson

Португалски фудбалер није улазио у игру у победи Манчестер јунајтеда над Тотенхемом од 2:0 у прошлом колу Премијер лиге.

Роналдо је два минута пре краја меча напустио прво терен и упутио се ка свлачионици, а потом и потпуно отишао са стадиона „Олд Трафорд“.

Након меча, тренер „црвених ђавола“ Ерик Тен Хаг, саопштио је да Кристијано неће бити у саставу за меч наредног кола, у којем се Јунајтед састаје са Челсијем.

Два дана касније Роналдо није тренирао са првим тимом Јунајтеда, већ са омладинским саставом, а убрзо је уследио и његов коментар на друштвеним мрежама.

„Као што сам то одувек радио кроз каријеру, покушавам да живим и играм са поштовањем према својим колегама и тренерима. То се није променило, ја се нисам променио. Иста сам особа и исти професионалац који сам био и претходних 20 година играјући у елитном фудбалу и поштовање је одувек играло веома значајну улогу у доношењу мојих одлука.“

„Почео сам као веома млад, а примери старијих и искуснијих играча увек су ми значили.  Због тога, касније кроз каријеру, желео сам и трудио се да ја будем пример млађим играчима у тимовима за које сам наступао. Нажалост, то није увек могуће и понекад врелина момента буде јача од нас“, додаје Португалац.

Кристијано је навео да ће наставити да тренира и поручио навијачима да се убрзо поново виде.

„Тренутно, осећам да морам да наставим да напорно радим у Карингтону (тренинг центру Јунајтеда), подржавам своје саиграче и будем спреман на све у сваком тренутку. Предаја и попуштање под притиском није опција, никада није била. Ово је Манчестер јунајтед и управо зато морамо бити уједињени. Ускоро ћемо опет бити заједно“, закључио је Роналдо.

image
VV inauguration
banner