Спорт

Хит понуда шестолигаша за звезду Ситија: Играј за нас док траје Мундијал

Ерлинг Холанд неће играти на Светском првенству у Катару, али енглески аматерски тим је пожелео да то искористи.
Хит понуда шестолигаша за звезду Ситија: Играј за нас док траје МундијалGetty © Catherine Ivill

Енглески нижелигаш Ештон јунајтед је решио да се добро забави овог понедељка. Представници клуба су у службеној објави потврдили да су прваку Енглеске Манчестер ситију понудили могућност позајмице за нападача Ерлинга Холанда у трајању од 28 дана током одржавања Светског првенства.

Укупно 16 играча из првог тима Манчестер ситија отпутовало је на Мундијал у Катар, али међу њима није Холанд који са Норвешком није изборио пласман на смотру најбољих светских селекција.

Норвежанин је најавио да ће током репрезентативне паузе одмарати и играти голф, али уместо тога, Ештон јунајтед нуди могућност да фудбалској звезди дође у њихове редове и на тај начин одржава форму.

Званично саопштење клуба из Националне лиге север (шести ранг енглеског фудбала) објављено на друштвеним мрежама и довело је до бројних реакција.

"Ештон јунајтед може да потврди да је клуб доставио понуду за 28-дневну позајмицу нападача Манчестер ситија Ерлинга Холанда. С обзиром на то да актуелни шампиони Премијер лиге немају обавеза до краја децембра и током Светског првенства, обратили смо се нашим суседима са 'Етихада', понудивши им да игра за нас како би одржао форму", наводи се у саопштењу енглеског шестолигаша.

Одговор из редова Ситија није било, али макар је фудбалска јавност могла да се насмеје занимљивом понудом Ештон јунајтеда.

image