Спорт

Јокић доминирао - Денвер разбио Чикаго: Србина не могу да зауставе, и Вучевић беспомоћан

Нагетси настављају да ређају победе на старту нове сезоне
Јокић доминирао - Денвер разбио Чикаго: Србина не могу да зауставе, и Вучевић беспомоћан© Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Феноменалан почетак сезоне Денвера се наставља. Актулени НБА шампион уписао је и шесту победу у седмој утакмици нове сезоне, пошто су је на свом паркету убедљиво савладао Чикаго - 123:101.

Поново је фантастичну партију уписао Никола Јокић, који је против Булса доминирао у свим аспектима и замало остао без новог "трипл-дабл" учинка. Забележио је 28 поена, 16 скокова и девет асистенција.

Јокић је за 33 минута на паркету шутирао 9/16 из игре, а имао је и три украдене лопте, уз само једну изгубљену. Осим што је репрезентативац Србије жестоко намучио Црногорца Николу Вучевића под оба коша, имао је и одличну подршку.

Расположен за игру у редовима Нагетса био је Мајкл Портер јуниор, који је допринео победи са 27 поена и шест скокова. Реџи Џексон је убацио 16, док је Ерон Гордон уз 15 поена имао и чак 12 скокова.

Погледајте какву партију је Јокић одиграо против Чикага:

Са друге стране, Вучевић је остварио учинак од 19 поена и седам скокова, Демар Дерозан је имао 16 поена, а Џевон Картер 16. Ипак, Чикаго се држао у егалу са шампионом само у првом полувремену, пре него што је Денвер "додао гас" и кренуо ка сигурном тријумфу.

Денвер сада има скор 6-1 после првих седам мечева, док су Булси остварили учинак 2-5.

image