Спорт

Терзић: Свиђа ми се како игра Србија, очекујем много на Мундијалу

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је да много очекује од репрезентације Србије на Светском првенству у Катару.
Терзић: Свиђа ми се како игра Србија, очекујем много на МундијалуGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

"Свиђа ми се како игра репрезентација Србије, испраћени су са великим очекивањима у Kатар и много очекујем од њих", рекао је Терзић, па потом наставио:

"Морамо да будемо свесни да је ово виши ниво од Лиге нације и квалификација. Сада се први пут сусрећемо са озбиљним репрезентацијама и биће прави тест. Надам се да можемо да учинимо добре ствари", рекао је Терзић на конференцији за медије и додао да је Звезда максимално уз државни тим и да нека размимоилажења са Савезом или селектором не могу да утичу на максималну подршку."

Први човек црвено-белих рекао је репрезентација Србије има физички доминантне играче.

"Имамо физички доминанте играче, Митровића, Влаховића, Тадића, Сергеја, Kостића, пет-шест играча који имају озбиљан квалитет. Имамо Бразил, Kамерун која је афричка екипа, нису врхунски, а ту је и Швајцарска која је добро намештена - нису они Немачка или Енглеска, али су добро намештени. Не бих давао прогнозе, али очекујем много. Ако прођемо групу, после мож све, зависи од костура и противника, четвртфинале или полуфинале, али биће потребно много среће."

Терзић је прокоментарисао и "неуспеле изборе" за председника ФСС.

"Мислили су да може како мали Перица замишља, али није у реду, спортски, коректно. Изашао је Зечевић на Скупштину и рекао да нисам излазио из његове канцеларију. Па ми то тражимо од Бјековића да дође код нас и каже, ово је наш план и програм."

Из Црвене звезде су се противили кандидатури Ненада Бјековића за председника Фудбалског савеза Србије, што је уродило плодом јер је на крају повукао кандидатуру.

"За годину и по дана Ненад Бјековић ниједном није дошао у Звезду, то је недопустиво. Потпуно је потцењен највећи клуб у Србији. Урадили смо све да направимо опструкцију, послали смо допис да се 15 дана пред Мундијал бавимо избором председника. Желимо репрезентацији све најбоље, наш Страхиња (Ераковић) је тамо, успех репрезентације би помогао и Звезди."

"Може председник Савеза да дође из Партизана или Војводине, али мора да буде кохезивни фактор", јасан је Терзић, али није хтео да коментарише имена, укључујући и Бранислава Недимовића.

Посебно је прокоментарисао чињеницу да Бјековић, не тако давно, није изабран за председника Партизана.

"То је човек који је 50 година у фудбалу. Kо год каже нешто против Бјековића, тај није у праву. Био је играч, капитен, директор Партизана… Добар је за Партизан, али ови исти који бране лик и дело нису му дали да буде председник. И сада не ваља за ФKП, али ваља за Савез. И дошли да нас убеђују. Не бих се више бавио Савезом, ако успе репрезентација, то је и успех Звезде. Председник не мора да дође из Звезде, али није у реду да у органима Савеза нема нико из нашег клуба, да будемо изопштени из свега."

Терзић је додао да не може да буде задовољан оствареним у садашњој сезони.

"Ушли смо са великим амбицијама у сезону, циљ је био пласман у Лигу шампиона, нисмо успели и нисам задовољан", рекао је Терзић.

image