Спорт

Друловић преузео дужност селектора "орлића": Хоћемо на Европско првенство

Нови селектор фудбалске репрезентације Србије за играче до 21 године Љубинко Друловић званично је у четвртак преузео дужност, саопштио је ФСС
Друловић преузео дужност селектора "орлића": Хоћемо на Европско првенство© FSS

Друловић је на месту селектора заменио Душана Ђорђевића, који је смењен после пораза од Енглеске 9:1 у квалификацијама за Европско првенство 2025.

"Желимо нове победе, желимо да у млађим категоријама гајимо, баш као сениорска селекција, победнички менталитет. Због свега тога смо се одлучили, а после оне ружне епизоде и катастрофе у Енглеској, да направимо промену и ангажујемо новог селектора. Надамо се да ћемо са Друловићевим искуством, радом који је имао са млађим селекцијама, добити оно што тражимо, а то су победе. И играче који ће после игара у младој селекцији себе препоручити за дрес најбоље репрезентације", рекао је директор спортског сектора ФСС Мирослав Тањга, преноси званични сајт ФСС.

Он је истакао да је ово био изнуђен потез.

"Ђорђевић је први повукао потез, јер после једног таквог пораза, ми као фудбалска земља, нација која увек има велика очекивања, морамо да размишљамо о будућности. Ово је, дакле, изнуђен потез, имамо још шансе да се пласирамо на Европско првенство и даље идемо са једном великом жељом, надом да ћемо то и остварити", додао је Тањга.

Друловић је са омладинском селекцијом Србије освојио Европско првенство 2013. године.

"За мене нови изазов, задовољан сам и срећан што ћу да радим и са овом генерацијом момака. Надам се да ћемо имати добру сарадњу и да ћемо заједно остварити и добре резултате у интересу српског фудбала и репрезентације", истакао је Друловић.

Млада репрезентација Србије има шест бодова после три меча квалификација за Европско првенство 2025. године.

"Важне су победе против Северне Ирске, пре тога и против Азербејџана. Прва следећа је увек најважнија, фокус ће бити сада само на тај меч са Енглеском, а после и дуел са Луксембургом у Старој Пазови. Група је тешка и захтевна, али учинићемо све да се пласирамо на Првенство Европе. Енглези су прваци Европе у овом узрасту, ту је и Украјина која има одличну репрезентацију, али имамо и ми своје жеље и амбиције. Велики сам оптимиста и надам се да ћемо остварити оно што сви желимо", навео је нови селектор Србије.

Друловић ће дебитовати против Енглеске 18. новембра у Бачкој Тополи. Србија ће три дана касније играти у Старој Пазови против Луксембурга.

"Неке ствари ћемо поправити, сигурно ћемо изгледати много боље. Доста играча познајем, неке и из А репрезентације где сам сарађивао са селектором Драганом Стојковићем. Бићемо екипа која ће пре свега да игра добар фудбал, али и на резултат. Важно је да побеђујемо да би могли да дочекамо финиш квалификација са шансама да се нађемо на ЕП", додао је Друловић.

Европско првенство биће одржано 2025. године у Словачкој, а директан пласман обезбедиће победници група и три најбоље другопласиране репрезентације. Преосталих шест другопласираних селекција играће у плеј-офу.

image