Спорт

Басконија шокирала Олимпијакос усред Пиреја: Препород Душка Ивановића још траје

Кошаркаши Басконије победили су у Атини екипу Олимпијакоса 75:74 у мечу седмог кола Евролиге
Басконија шокирала Олимпијакос усред Пиреја: Препород Душка Ивановића још траје© Euroleague

Басконија је до тријумфа стигла поенима Кодија Милер-Мекинтајера у самој завршници утакмице. Олимпијакос је имао шут за победу у последњем нападу, али је Мустафа Фол био непрецизан.

Најефикаснији у победничком тиму био је Чима Монеке са 20 поена, док је српски репрезентативац Вања Маринковић убацио 10 поена и имао је две асистенције за 21 минут у игри.

Код домаћих, најбољи је био Ајзеа Кенан са 23 поена, док је Алек Петерс додао 22. Српски репрезентативац Никола Милутинов играо је само три минута, али није успео да се упише у стрелце.

Басконија и Олимпијакос сада имају по три победе и четири пораза, а занимљиво је да је ово шпанском тиму друга узастопна победа од доласка Душка Ивановића на клупу тима. Олимпијакос ће у наредном колу гостовати Макабију, док ће Басконија дочекати Барселону.

За то време, кошаркаши Ефеса победили су Истанбулу после продужетка екипу Жалгириса 86:82. Меч је после 40 минута завршен резултатом 74:74. Најефикаснији у домаћем тиму био је Вил Клајбурн са 20 поена, док је Даријус Томпсон додао 17. Код гостију, најбољи је био Кенан Еванс са 20 поена, док је Роландс Смитс убацио 16.

Ефес и Жалгирис после седам кола имају по три победе и четири пораза. Ефес ће у наредном колу гостовати Монаку, док ће Литванци играти са Панатинаикосом у Атини.

image
VV inauguration
banner