Спорт

Био је највећи таленат Енглеске, сад нико ни да примети његов крај каријере

Арон Ленон је одлучио да каже збогом играчкој каријери, након што је други део каријере био далеко од својих најбољих играчких дана.
Био је највећи таленат Енглеске, сад нико ни да примети његов крај каријереGetty © Clive Mason

Када се појавио на фудбалској сцени, био је један од највећих талената енглеског фудбала. Арон Ленон је те 2003. године дебитовао за Лидс и као 16-годишњак постао до тада најмлађи играч у историји Премијер лиге.

Ипак, неколико дана пре почетка Светског првенства у Катару, када је клупска сезона прекинута, Ленон је одлучио да обавести јавност о свом завршетку каријере.

Ленон има 35 година и до овог лета је носио дрес Барнлија. Ипак, по истеку уговора са "кларетсима", крилни фудбалер није успевао да пронађе нову средину. Због тога је решио да оконча каријеру.

"Коначно сам одлучио да је време да окачим своје копачке о клин. Након што сам извагао своје опције, видео сам да понуде нису добре за мене и моју младу породицу. Била је ово јако тешка одлука јер је фудбал био веома велики део мог живота од моје треће године, док га последњих 20 година играм професионално. Обожавао сам сваки минут тога. Фудбал ми много значи и увек ће бити тако. Мислим да још нисам свестан да сам се повукао", написао је Ленон у својој поруци.

За Лидс, клуб из свог родног града, дебитовао је са 16 година и 129 дана. Током 2005. је прешао у Тотенхем за 1.000.000 фунти, где је и освојио Лига куп Енглеске 2008. године.

У професионалној каријери је одиграо 607 утакмица, постигао 43 гола, а уписао је и 21 наступ за национални тим Енглеске, последњи још 2013. године. Носио је и дресова Евертона и турског Кајзерија.

image
VV inauguration
banner