Спорт

Јовић гледао како Богдановић решета, али се на крају радовао победи

Капитен репрезентације Србије погодио је пет тројки, али то није било довољно за победу "јастребова"
Јовић гледао како Богдановић решета, али се на крају радовао победи© Tanjug/AP Photo/Mike Stewart

Кошаркаши Мајамија савладали су Атланту као гости резултатом 117:109 у утакмици НБА лиге одиграној у ноћи између суботе и недеље.

"Врелина" је однела победу на Флориду, упркос одличној партији Богдана Богдановића, који је у игру ушао са клупе крајем прве четвртине.

Богдан је на паркету провео скоро 29 минута и за то време постигао 15 поена, уз три скока и једну асистенцију. Капитен Србије је све поене постигао шутевима за три, пошто их је погодио пет из 12 покушаја.

Одмах по уласку на терен убацио је прву, али је Мајами већ тада водио са скоро 20 поена разлике, највише захваљујући разиграном Бему Адебају.

Гости су лако контролисали игру, одбијали сваки напад Хокса, који су најближи повратку били у трећој четвртини. Тада су заостатак смањили на седам поена, али је уследио одговор Мајамија и коначни тријумф.

Најефикаснији у победничкој екипи био је споменут Адебајо са 26 поена и 17 скокова.

Никола Јовић није улазио у игри, иако је био у протоколу.

За Хоксе је Тре Јанг постигао 27 поена, док је Дежонте Мареј додао 23 поена и по пет ухваћених лопти и успешних додавања.

Атланта је забележила други неуспех у последње три утакмице, па сада заузима пето место на табели Источне конференције са скором 5-4, колико има и Мајами на месту испод.

image