Спорт

Дончић је спектакл - 44 поена за разбијање Харденове дружине: Далас побеђује, а Лука би да буде МВП!

Словеначки кошаркаш је по 30. пут у каријери одиграо НБА меч у ком је забележио бар 40 поена, што су у његовим годинама успели само Мајкл Џордан и Леброн Џејмс
Autor: YouTube / NBA

Кошаркаши Даласа на спектакуларан начин су савладали екипу Лос Анђелес Клиперса у ноћи између петка и суботе, пошто су на домаћем паркету славили убедљиво - 144:126.

Маверикси су до још једне победе на старту сезоне стигли после бриљантне партије Луке Дончића којом је истакао кандидатуру да се ове сезоне бори за наслов најкориснијег играча НБА лиге.

Дончић је доминирао против Клиперса са 44 поена, шест скокова и шест асистенција, по чему је био убедљиво најбољи појединац на мечу. Убацио је и чак шест тројки, терорисавши тим из Калифорније током читавог сусрета.

Далас је меч у своју корист преломио невероватном другом четвртином, у којој не само да су за 12 минута убацили 47 поена, већ су и примили само 18. За Мавериксе су одлични били и Кајри Ирвинг са 27 и Тим Хардавеј јујниор са 17 поена.

У редовима Клиперса је Кавај Ленард убацио 26 поена, 17 је додао Боунс Хајланд, док је новопридошла звезда Џејмс Харден додао тек 14 поена. Ово је Клиперсима био трећи пораз на трећем мечу са Харденом у тиму, након његовог великог трејда из Филаделфије.

Маверикси сада имају скор 7-2 и у Западној конференцији од њих је бољи само Денвер Николе Јокића. Клиперси су на 11. позицији са скором 3-5.

image
VV inauguration
banner