Спорт

Кер о Јокићу и Карију: Говорите о двојици најбољих кошаркаша у историји

Српски интернационалац од почетка сезоне игра на изузетно високом нивоу, из ноћи у ноћ обара рекорде и најзаслужнији је за то што Нагетси имају скор 8-1
Кер о Јокићу и Карију: Говорите о двојици најбољих кошаркаша у историјиGetty © Matthew Stockman

Тренер Голден Стејта Стив Кер изјавио је на конференцији за медије, после утакмице са Денвером, да су Никола Јокић и Стеф Кари изградили свој уникатни стил и да их је због тога лепо гледати.

Кошаркаши Денвера победили су на свом терену Голден Стејт резултатом 108:105, у ноћашњој утакмици НБА лиге.

Најкориснији играч франшизе из Колорада био је српски кошаркаш Никола Јокић који је постигао 35 поена, уз 13 скокова и пет асистенција.

У екипи из Калифорније истакао се Стеф Кари са 23 поена, пет скокова и четири асистенције.

"Говорите о два најбоља кошаркаша у историји, ја не знам где су они у односу на оне највеће у овом спорту, али верујем да су ту негде. Обојица су веома добри играчи, уникатни", изјавио је Кер на конференцији за медије.

"Инспирисани су играма старијих кошаркаша, али и они су изградили један свој уникатни стил, због којег је лепо их гледати и то је једна од најлепших ствари у кошарци што имате толико играча који на различити начин могу да доминирају на терену."

Нагетси су у серији од четири тријумфа и у следећем мечу ће гостовати код Хјустона, у ноћи између недеље и понедељка.

"Када се ради о атлетицизму, свако прича о томе колико можете да скочите, колико брзо можете да трчите, али ова двојица имају један специфични атлетицизам који се не може објаснити. То је кординација, преглед игре и све ове карактеристике чине те врхунским играчем. За мене су њих двојица најбољи играчи у лиги", сматра тренер Голден Стејта.

Голден Стејт је, упркос два пораза у последња три сусрета, четврти на табели Западне конференције са скором 6-3.

image