Спорт

Шок за Француску - нападач се повредио на тренингу и пропушта Мундијал

Кристофер Нкунку је задобио ударац на тренингу, а у уторак касно увече стигла је информација да због те повреде неће моћи да учествује не Светском првенству у Катару.
Шок за Француску - нападач се повредио на тренингу и пропушта МундијалGetty © Aurelien Meunier / Stringer

Светски прваци, фудбалери Француске, добили су лоше вести уочи Мундијала у Катару на ком ће бранити наслов освојен пре четири године у Русији.

Фудбалер те селекције Кристофер Нкунку пропустиће Светско првенство у Катару, након што је у уторак доживео повреду на тренингу.

Ову информацију је потврдио и познати италијански новинар Фабрицио Романо, који је навео да је да Нкунку неће моћи да буде део тима у Катару. Нкунку је повреду доживео када је био у дуелу са Едуардом Камавингом, везистом Реал мадрида. Остао је на земљи, држећи се за колено са болном гримасом на лицу.

Никоме у редовима тима Дидијеа Дешана није било пријатно због тог призора, а након неколико сати и тестирања, утврђено је да ће нападач Лајпцига остати без наступа на највећем фудбалском такмичење.

Французи од раније због повреда не могу да рачунају на Пола Погбу и Нголоа Кантеа, док се дефанзивац Манчестер јунајтеда Рафаел Варан још увек опоравља и требало би да буде спреман за турнир. Нкунку је ове сезоне постигао чак 17 голова за Лајпциг, па је јасно од колике је важности могао да буде за овај тим.

image
VV inauguration
banner