Спорт

Сенегал има план за Манеа на Светском првенству упркос повреди

Звезда Бајерн Минхена се бори са повредом и покушава да се што пре опорави како би могао да поведе свој национални тим у борбама на Мундијалу.
Сенегал има план за Манеа на Светском првенству упркос повреди© Xaume Olleros / Stringer

Сенегалски нападач Садио Мане ће због повреде пропустити прве утакмице на Светском првенству у Катару, изјавио је службеник Сенегалског фудбалског савеза према извештајима локалних медија објављеним у уторак.

Мане је током претпрошлог викенда доживео повреду у првенственој утакмици коју је Бајерн Минхен играо против Вердера. Сенегалски нападач је доживео повреду десне потколенице.

Због тога је постојала бојазан да би Мане, званично најбољи фудбалер Африке, могао да пропусти цео Мундијал. Ипак, повреда није баш толико озбиљна, па се некадашња звезда Ливерпула нашла на коначном списку. Селектор Алију Сисе је изјавио да Мане неће морати на операцију, али и да су изгледи да заигра већ 21. новембра против Холандије врло мали.

"Мораћемо прве утакмице да играмо без Садија и мораћемо да побеђујемо без њега, јер осим Садија имамо још 25 играча. Нико није то желео, али то нам се догодило", изјавио је представник Савеза Абдулаје Соу.

Сенегал је смештен у А групу, а након отварања против Холандије, следећу утакмицу ће одиграти 25. новембра против домаће репрезентације Катара. Последњи меч у групној фази ће играти 29. новембра против Еквадора.

image
VV inauguration
banner