Спорт

Звезда дочекује Олимпију – Миротић у Београду, Човић позвао навијаче да "поздраве" Месину

Кошаркаши Црвене звезде од 20:30 часова дочекују екипу Олимпије из Милана у утакмици 10. кола Евролиге
Звезда дочекује Олимпију – Миротић у Београду, Човић позвао навијаче да "поздраве" Месину© Dusan Milenkovic/ATAImages

Српски шампион има три победе и шест пораза и заузима 15. место на табели, одмах изнад италијанског представника који има исти учинак.

Звезда и даље не може да рачуна на важне играче из спољне линије Бранка Лазића и Адама Хангу, а врло вероватно меч ће са стране посматрати и Шабаз Нејпир, иако је дан раније одрадио тренинг.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је, пред утакмицу, да је на његовој екипи да се држи плана и да има фокус на мечу.

"Шабаз је тренирао са маском, проценићемо ситуацију и донећемо одлуку у последњем моменту да ли ће играти", рекао је Сферопулос.

"Играмо против тима који игра све боље, имају две победе у последња три меча. Имају искуства да играју овакве утакмице, на нама је да имамо фокус и да се држимо плана, да им нападнемо слабости, генерално морамо да играмо паметно како бисмо их победили."

Додаје да црвено-бели рачунају на подршку навијача.

"Наш домаћи терен је као тврђава, увек желимо подршку тврђаве да нам буде као шести играч. После четири утакмице у седам дана, сада смо имали мало времена да се одморимо, да применимо неке нове ствари. Још увек додајемо неке ствари у нападу и одбрани, веома је било битно да искористимо ово време да се што боље спремимо", истакао је грчки стручњак.

Дуел у "Штарк арени" имао је и занимљиву увертиру, пошто је председник Звезде Небојша Човић позвао навијаче да "поздраве" тренера гостију Етора Месину.

Медији су писали да је Месина наводно изјавио да бивши играч Олимпије Нејпир шаље поруке бившим саиграчима и да жели да се врати у Милано, али је он то демантовао.

"У Евролиги нас чека тежак меч, позивам навијаче да дођу у што већем броју, мислим да можемо да победимо. Еторе Месина, тренер Милана, доста нас је задужио, морамо да одреагујемо. Напао је нашег играча Шабаза Нејпира, који се опоравља после сломљеног носа", закључио је Човић.

Деул Звезде и Олимпије биће прилика и за долазак Николе Миротића у Београд, први пут након што је завршена сага око његовог неуспелог доласка у Партизан.

image