Спорт

Обрадовић: Миротић није дошао због позива које је добио из политике и из цркве

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да Никола Миротић није појачао Партизан због позива које је добио из политике и из цркве
Обрадовић: Миротић није дошао због позива које је добио из политике и из цркве© Dusan Milenkovic/ATAImages

Црногорски кошаркаш Никола Миротић објавио је крајем јула на свом Инстаграм профилу да каријеру неће наставити у Србији, због претњи и увреда којима је био изложен, као и да не жели да буде део такве атмосфере.

Kошаркашки клуб Партизан је након тога издао саопштење у ком је позвао Николу Миротића да каже ко су особе које су му претиле и због чијих претњи није дошао у београдски клуб.

"После неколико разговора које смо обавили са Миротићем, што ја, што управа клуба, он ме је позвао и рекао да сигурно долази у Партизан. Остало је било да се реше папиролошке ствари између њега и Барселоне и та читава заврзлама. Ми смо за све то време наставили да комуницирамо. Никола је изузетно васпитан момак и сви ти разговори су били врло пријатни и све је текло како треба, разговарли смо о процесу састављања тима и он се занимао за сваки детаљ", изјавио је Обрадовић у интервјуу за Недељник.

Навео је да је Миротић променио одлуку после разговора који су трајали две недеље.

"Kада сам га питао зашто, рекао ми је да су у питању притисци. Ја сам му рекао да смо сви ми под притиском и да је то део посла. Он ми је тада рекао да је добио неколико позива и да је принуђен да одустане. Рећи ћу вам тачно како је он мени рекао. Није изговорио ниједно име, али ми је рекао да је добио позиве из политике и из цркве", закључио је Обрадовић.

image