Спорт

Миротић: Желим да разобличим клевету, никада нисам срео патријарха

Један од најбољих европских кошаркаша био је на прагу преласка у редове Партизана пре почетка сезоне, али је одустао и завршио у Олимпији из Милана
Миротић: Желим да разобличим клевету, никада нисам срео патријарха© Alex Caparros / Stringer

Никола Миротић демантовао је на друштвеним мрежама да је због патријарха Порфирија одустао од преласка међу црно-беле.

Миротић је летос напустио Барселону после трансфер саге која је умало завршила на суду, потом се договорио са Партизаном и преостало је само да две стране потпишу уговор, али се то није догодило.

Иако је све било договорено са српским клубом, шпански репрезентативац је завршио у Милану и открио да се суочавао са претњама.

Тренер Партизана Жељко Обрадовић пре месец дана је у интервјуу за "Недељник" истакао да је Миротић наишао на одређене притиске из политике и цркве, па је једно од питања било да ли га је контактирао патријарх Порфирије.

"Никола није открио ниједно име, али ми је рекао да су у питању људи из политике и цркве. Толико знам. Он то може да потврди", рекао је тада Обрадовић.

Ипак, Миротић је такве приче демантовао објавом на Инстаграму.

"Желећи да разобличим клевету којом се жели нанети штета нашој Светој Цркви и њеном патријарху, имам потребу да изјавим да још увек нисам имао част да сретнем Његову Светост патријарха Порфирија нити да са њим, директно или посредно комуницирам", написао је.

"Надам се да ће ми се у блиској будућности остварити жеља да га лично упознам и добијем његов благослов."

Миротић је познат према добротворним акцијама, прикупљању помоћи Србима на Космету и донацијама Српској православној цркви.

Током каријере више пута одвајао је велике суме новца и за лечење деце из Србије и Црне Горе.

image