Спорт

Маестрални Јокић није довољан, Денвер је у озбиљној кризи

Франшиза из Колорада доживела други узастопни пораз, а четврти у последњих пет утакмица и пала са првог на чак пето место на табели
Маестрални Јокић није довољан, Денвер је у озбиљној кризи© Tanjug/AP Photo/Michael Wyke

Кошаркаши Денвера налазе се у великој кризи, што потврђује нови пораз, овога пута од Хјустона резултатом 105:86.

Нагетси су одиграли можда и најлошију утакмицу од почетка сезоне, доживели други узастопни пораз, четврти у последњих пет, а пети у последњих седам мечева.

Није им помогао ни маестрални Никола Јокић, који је упозоравао да екипа игра слабу одбрану и да помало стагнира.

Такође, овај дуел игран је у оквиру унутарсезонског НБА турнира, на којем је Денвер остао без шанси да се нађе у нокаут фази.

Јокић је поново пружио МВП партију, али ни то није било довољно да се избегне убедљив пораз на гостовању код Тексашана.

Момак из Сомбора је на паркету провео више од 42 минута и за то време постигао 38 поена (14/31 из игре, 3/8 тројке), имао 19 скокова и осам асистенција.

Мало му је недостајало за још један брутални трипл-дабл, а поред наведених статистичких података, имао је још по три украдене и изгубљене лопте.

Међутим, прво недовољан број асистенција, а онда и чињеница да су само двојица његових саиграча имала двоцифрен учинак, показује колико је Денвер био лош у нападу.

Кентавијус Калдвел-Поуп га је пратио са 20 поена, док је Мајкл Портер јуниор додао 14.

Хјустон је то обилато користио и већ на почетку утакмице стекао двоцифрену предност. "Ракете" су после прве четвртине имале +10, да би на петнаестоминутну паузу отишле 17 поена вишка.

Повратка за госте није било, који су тек други пут од почетка сезоне убацили мање од 90 поена.

На другој страни, Џејлен Грин је био најефикаснији са 25 поена, док је Алперен Шенгун забележио дабл-дабл са 21 поено, 15 ухваћених лопти и осам успешних додавања.

Денвер сада нема шансу да се бори за трофеј у премијерном издању НБА турнира, а драстично је покварио и пласман на табели.

"Грумење" тренутно заузима пету позицију на Западу са десет победа и шест пораза, иза Финикса, Даласа, Минесоте и Оклахоме.

Хјустон је два места ниже са скором 8-6.

image