Спорт

Тежак дан за Новака у Малаги и ударац који никада није доживео у каријери

Најбољем тенисеру свих времена први пут се догодило да изгуби на овакав начин и са великим разочарањем завршава изузетну сезону
Тежак дан за Новака у Малаги и ударац који никада није доживео у каријери© Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Новак Ђоковић био је трагичар пораза Србије од Италије у полуфиналу Завршног турнира у Малаги, пошто је изгубио оба меча у суботу увече.

Ђоковић је прво у синглу поражен од Јаника Синера, упркос чињеници да је био на један поен до тријумфа, а потом је и у пару са Миомиром Кецмановићем био неуспешан у дублу који је одлучио укупног победника.

"Трагичар сам. Преузимам одговорност, имао сам три меч лопте. Стварно сам разочаран после свега што се догодило", рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

Иако се очекивало да светски "број 1" одведе национални тим до друге "салатаре", то се није десило, а он лично ће дуго памтити дешавања из Малаге.

Након одличног наступа против Велике Британије, доживео је неуспех и прекинута је његова серија од 21 победе за репрезентацију Србије. Доживео је први пораз од 2011. године и то на какав начин.

Тек четврти пут у каријери му се догодило да је изгубио пошто је имао меч лопте, али први пут да није био победник у дуелу у којем је имао три узастопне прилике да затвори меч.

Према његовим речима, имао је прилику у једном од та три поена, када је направио грешку бекхенд слајсом, а онда је Синер погодио неколико невероватних сервиса и направио преокрет.

Упркос томе, Новак је имао невероватну сезону у којој је освојио три гренд слема, на четвртом играо финале, а све је заокружио и трофејом на Завршном турниру у Торину.

Ипак, због неуспеха са репрезентацијом и велике жеље да освоји поново Дејвис куп дуго ће имати горак укус у устима...

image
VV inauguration
banner