Спорт

Међедовић победио у пет сетова: Хамаду припала драма на старту "Некст џен" турнира

Хамад Међедовић успешно је стартовао на АТП "Некст џен" турниру у Џеди, пошто је у првом колу Црвене групе савладао Алекса Микелсена 3:2
Међедовић победио у пет сетова: Хамаду припала драма на старту "Некст џен" турнираGetty © Adam Pretty / Staff

По сетовима је за српског тенисера било 4:2, 4:3, 3:4, 3:4, 4:3, па је 110. играч света себе ставио у добру позицију да се пласира у полуфинале турнира.

АТП "Некст џен" турнир је надметање наредне генерације тенисера, на ком наступају седморица најбољих играча до 21 године, уз једног играча који добија специјалну позивницу.

Ове сезоне на том турниру нема Карлоса Алкараза и Холгера Рунеа, пошто су се такмичили на Завршном мастерсу у Торину, као ни Бена Шелтона, који је одбио учешће - а све то могао би да искористи Међедовић.

Након доласка у Џеду после завршнице Дејвис купа у Малаги, Међедовић је славио у драматичном мечу против Американца. Правила на овом турниру се драстично разликују од уобичајених АТП турнира.

Игра се на три добијена сета, али сваки сет се игра до четири добијена гема. Сваки пут када се дође до 3:3 игра се класичан тај-брејк до седам поена на разлику. Правила кажу и да публика може слободно да се креће током поена, играчи могу да комуницирају с тренерима преко слушалица са микрофоном током пауза, а постоје и различита временска ограничења након сваког поена која убрзавају игру.

Међедовић се у тим новим правилима добро снашао, па ће у другом колу Црвене групе у среду играти против Луке ван Аша, који је савладао Абедалаха Шелбаја. Уколико тријумфује, Међедовић ће практично осигурати место у полуфиналу.

У другој, Зеленој групи, током првог дана турнира, Артур Фис је савладао Луку Нардија 3:2, док је Флавио Коболи био бољи од Доминика Штрикера 3:1.

image