Спорт

Чувени амерички тренер: Јесам ли спреман да прогласим Новака за највећег у историји? Апсолутно

Дилеме више нема ни код оних који су на све начине покушали да умање достигнућа српског великана – зна се ко је најбољи тенисер свих времена
Чувени амерички тренер: Јесам ли спреман да прогласим Новака за највећег у историји? АпсолутноGetty © Ken Levine

Легендарни тренер Рик Мејси (68) изјавио је да је Новак Ђоковић најбољи играч који је икада држао рекет у рукама и да то више не би требало да се доводи у питање.

Американац, који је био тренер сестрама Вилијамс на својој академији, додао је да се Новак издвојио од конкурената у свим могућим аспектима.

"О свему прво судим на основу утиска који имам, а онда на основу бројева. Бројеви не лажу, а не лажу ни моје очи јер већ дуго радим ово", почео је Мејси.

"Ништа против (Роџера) Федерера и (Рафаела) Надала, они су велики шампиони и близу су, али Новак се одвојио. Јесам ли спреман да прогласим Новака за највећег у историји? Апсолутно.
Многи су годинама покушали да умање резултате Ђоковића, упоређујући га са највећим ривалима – Швајцарцем и Шпанцем.

"Одвојио се у односу на све и још није готов. Највише од свега ме импресионира што је и даље једнако гладан успеха. Победити га на три добијена сета је врашки тежак задатак за све. Године су број, ствар је у томе како се осећаш и како се бринеш о свом телу".

Мејси не види Надала као кандидата за гренд слем титуле наредне године.

Мало је изгубио на мобилности и противници се не плаше када виде да си рањив. Када знају да имају шансу, то је потпуно друга ствар, чак и на шљаци. Рафа има скор 112-3 на Ролан Гаросу, мечеви су бивали готови и пре него што би почињали. Сада није тако. Желим Рафи све најбоље, али није на истом нивоу као пре, мислим да неће бити кандидат за слемове. Може да буде конкурентан, тежак ривал за све на шљаци, али зависи од његовог здравља", закључио је Мејси.

image