Спорт

Обрадовић изазива Обрадовићеве момке – Партизан против Монака жели наставак серије

Кошаркаши Партизана од 20.30 часова дочекују екипу Монака у утакмици 12. кола Евролиге
Обрадовић изазива Обрадовићеве момке – Партизан против Монака жели наставак серије© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Црно-бели дуел са Монегашанима дочекују на десетој позицији са пет победа и шест пораза. Екипа Жељка Обрадовића је у прошлој рунди направила велико изненађење и срушила моћни Панатинаикос, а онда повратак у форму потврдила тријумфом над ФМП-ом.

"Монако је тим који је прошле године био на Фајнал-фору Евролиге и то сасвим заслужено", почео је Обрадовић пред важан сусрет.

"Они играју изванредну кошарку. Имају још бољи састав него што су имали. То је податак да будемо свесни против кога играмо. Требало би да играмо свих 40 минута на високом нивоу, ако желимо да добијемо утакмицу."

Шампион АБА лиге ни овога пута неће бити комплетан, пошто ће поред дуго одсутног Уроша Трифуновића, ван строја бити и Френк Камински.

Камински се повредио 30. новембра на мечу 11. кола Евролиге против Панатинаикоса (92:87), због чега је пропустио и дуел са "пантерима" у регионалном шампионату.

Тренер Партизана је истакао да победе целом тиму уливају самопоуздање.

"Надам се позитивно, али то је најтеже да одржаваш форму и да будеш на нивоу из утакмице у утакмицу. Ја сам екипи јуче дао слободан дан. После свега и пре свега што нас очекује. Мислим да је то неопходно. Битно је било да се одморе и ментално и физички и надам се да ће наставити да играју у овом ритму", додао је Обрадовић.

У тиму ће бити и двојица капитена – Кевин Пантер и Данило Анђушић, који се вратио после кратке паузе због повреде.

"Монако има сјајан тим, попуњени су на свим позицијама, свих 12 играча играју озбиљну кошарку. Добро играју ове сезоне. Нешто су слабије ушли у сезону, али су ухватили ритам. Веома опасан тим, ту је Мајк Џејмс, који има невероватну сезону до сада. Мислим да тренутно игра најбољу кошарку у односу на последњих неколико година. Неће да буде лако, али верујем да уз нашу добру игру, концентрацију и фокус можемо да дођемо до победе, то је наш циљ", рекао је Анђушић.

Партизан се мучио у одсуству Кевина Пантера, али када се Американац вратио у тим, вратила се и препознатљива нападачка игра.

"Наша жеља је да победимо. Како? Тако што ћемо играти снажно, држати се плана и играти храбро. Добро се осећам, здрав сам. Да није тако, не бих био овде. Са коленом је све у реду", истакао је Пантер.

Он је подсетио да је пријатељ са најбољим кошаркашем Монака Мајком Џејмсом.

"Он је мој брат! Волим га! Игра добро већ годинама", додао је Пантер.

Клуб који води легендарни српски кошаркаш Саша Обрадовић један је од најбољих у елитном такмичењу и тренутно заузима трећу позицију са скором 7-4.

image
VV inauguration
banner