Спорт

Жељко пред Монако: Да будемо свесни против кога играмо, морамо свих 40 минута на највишем нивоу

Тренер Партизана Жељко Обрадовић, изјавио је да би његови кошаркаши требало да играју свих 40 минута на високом нивоу, ако желе да победе Монако у 12. колу Евролиге
Жељко пред Монако: Да будемо свесни против кога играмо, морамо свих 40 минута на највишем нивоу© ABA liga/Dragana Stjepanović

Кошаркаши Партизана дочекаће у уторак од 20.30 часова екипу Монака.

Тренер црно-белих похвално је причао о наредном ривалу.

"Монако је тим који је прошле године био на Ф4 Евролиге и то сасвим заслужено. Они играју изванредну кошарку. Имају још бољи ростер него што су имали. То је податак да будемо свесни против кога играмо. Требало би да играмо свих 40 минута на високом нивоу, ако желимо да добијемо утакмицу", рекао је Обрадовић на конференцији за медије у Београду.

Искусни стручњак је најавио да за Партизан на мечу са Монаком неће играти Урош Трифуновић и Френк Камински.

Тренер Партизана је истакао да победе целом тиму уливају самопоуздање.

"Надам се позитивно, али то је најтеже да одржаваш форму и да будеш на нивоу из утакмице у утакмицу. Ја сам екипи јуче дао слободан дан. После свега и пре свега што нас очекује. Мислим да је то неопходно. Битно је било да се одморе и ментално и физички и надам се да ће наставити да играју у овом ритму", додао је тренер Партизана.

Партизан ће наредна два меча одиграти у Београду.

Црно-беле након меча са Монаком, у четвртак очекује сусрет против Олимпије Милано.

"Добра је ствар само што нема умора због путовања. а тренинге где се поставља утакмица имамо. Среда, четвртак утакмица, субота утакмица. Следеће недеље су нови мечеви, па дупли програм. Добро је да не путујемо, али ћемо имати четири утакмице у неких десетак дана", истакао је Обрадовић.

Партизан у досадашњем делу сезоне у Евролиги има учинак од пет победа и шест пораза.

image
VV inauguration
banner