Спорт

"Влаховић је доминирао, Јувентус сада коначно сања Скудето"

Масимилијано Алегри је био пресрећан након велике победе Јувентуса над Наполијем, а био је задовољан и учинком српског голгетера који је због повреде морао да превентивно напусти терен у 70. минуту
"Влаховић је доминирао, Јувентус сада коначно сања Скудето"© Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Фудбалери Јувентуса савладали су Наполи у дербију италијанске Серије А и тако на старту 15. кола засели на чело табеле - 1:0.

На том мечу играли су и репрезентативци Србије Душан Влаховић и Филип Костић, а медији у Италији су после меча потврдили да Влаховић није доживео тежу повреду.

Нападач репрезентације Србије је морао да напусти меч против Наполија када се држао за бутину, а чини се да је током сусрета оставио добар утисак на тренера Масимилијана Алегрија.

"Влаховић је доминирао над својим чуварима. И Кијеза је одиграо добро, обојица су схватили да морају да раде за тим, да врше пресинг и држе висок темпо. Јувентус за ових 120 година у свом ДНК има уписано да се до резултата стиже напорним радом и пожртвовањем", констатовао је Алегри после меча.

Након великог тријумфа "старе даме", Јувентус је сада први на табели са 36 бодова, бодом више и утакмицом више од Интера и чак 12 више од актуелног шампиона Наполија.

"Што се тиче сна о Скудету, морамо да напредујемо корак по корак. Нарочито када правимо много грешака. Прво полувреме смо одиграли добро, лопта је циркулисала, а онда смо у тешким тренуцима поставили чврст блок. Наполи је имао већи посед, али не и велике шансе. Могу да кажем да се у свлачионици осећа да је амбиција освајање Скудета, али за то су нам потребни резултати. Нема поенте причати о томе шта би могло бити, већ морамо да будемо концентрисани на оно што је сада. Што више будемо играли овако, то ћемо имати боље резултате", истакао је Алегри.

image