Спорт

Партизан остаје без највећег талента - и неће зарадити ни динар: Тинејџер одлази у Милан

Сада је ствар готова - најталентованији фудбалер Партизана Матија Поповић (17) напустиће Хумску у јануару 2024. године без динара обештећења и потписаће вишегодишњи уговор са славним Миланом
Партизан остаје без највећег талента - и неће зарадити ни динар: Тинејџер одлази у Милан© UEFA.tv / screenshot

Чим Поповић 8. јануара буде постао пунолетан, ставиће потпис на уговор са италијанским великаном, преноси италијански новинар Ђанлука ди Марцио.

Како се наводи, сви детаљи сарадње су договорени, па ће један од најбољих младих фудбалера из Србије потписати уговор до лета 2028. године.

Поповић је пре два месеца био проглашен за једног од 60 најталентованијих фудбалера света у избору британског "Гардијана". Одличне партије пружао је и у кадетској репрезентацији Србије, али у Партизану ствари нису функционисале.

О томе је својевремено говорио и генерални директор ФК Партизан Милош Вазура.

"Ради се о детету из омладинске школе, причали смо и са његовим оцем. Клуб неће трпети уцене ниједног оца док сам ја овде, сигурно нећемо давати никакве проценте. Могу да кажем да се радило о 50 одсто од даље продаје. Добио је понуду која је највећа у историји када се ради о младим играчима, јер сматрамо да је велики таленат и та понуда и даље стоји. Одговор нисмо добили, ако не потпише, желим му све најбоље, пожелећу му срећан пут ако оде, мада сам убеђен да то није добар потез", рекао је тада Вазура.

Тако ће Партизан остати без свог најталентованијег фудбалера без обештећења, а Поповић ће како ствари стоје, добити прилику да се докаже у редовима седмоструког првака Европе.

image
VV inauguration
banner