Спорт

Јокић и Богдан о НБА тимовима у Београду: Свет би видео сасвим другачију страст

Српски НБА кошаркаши Никола Јокић и Богдан Богдановић говорили су на тему потенцијалног доласка Денвера и Атланте у Београду
Јокић и Богдан о НБА тимовима у Београду: Свет би видео сасвим другачију страстGetty © Alex Bierens de Haan / Stringer

Њих двојица су добили питање шта мисле о идеји да једног дана њихове екипе током предсезоне заиграју у престоници Србије, слично као што НБА тимови гостују у Дубаију или Мексико ситију.

И Јокић и Богдановић су се усагласили да би то био прави спектакл, а од новинара су чак добили и предлог да се игра под отвореним небом, као што је Партизан летос играо на Ташмајдану.

"Да, ако сте ви људи видели какво је то атмосфера каква се прави кад играју домаћи клубови. Мислим да и ако бисмо играли против Партизана или Црвене звезде, или ако бисмо играли ми из НБА лиге између себе, свет би видео неку сасвим другу страст за кошарком", рекао је Јокић.

И капитен репрезентације Србије се слаже да би то био спектакл.

"Веома је тешко дочарати. Стварно је дубоко у нашој култури да веома страствено навијамо за свој тим", рекао је Богдановић.

@leighellis76 🇷🇸 Doing my bit with Nikola Jokić and Bogdan Bogdanović to bring an NBA game to beautiful Belgrade. Thanks to @PartizanBC for the footage from Tašmajdan Park. #basketball#travel#serbia#belgrade♬ original sound - Leigh Ellis

image