Спорт

Јокића "тукли", он их закуцао - Голден Стејт и НБА видели шампионе!

Српски центар био је толико често фаулиран да је чак 18 пута шутирао слободна бацања
Јокића "тукли", он их закуцао - Голден Стејт и НБА видели шампионе!© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Кошаркаши Денвера уписали су велику победу против Голден Стејт Вориорса 120:114, у празничном окршају НБА лиге на католички Божић.

Актуелни шампиони предвођени Николом Јокићем савладали су претходне НБА прваке после узбудљиве борбе у којој су Нагетси стигли до пете победе у низу, а осме у последњих девет мечева.

У шампионској форми био је и Никола Јокић који је меч завршио са 26 поена, 14 скокова и осам асистенција. Замало му је измакао нови "трипл-дабл", али прави куриозитет је да је Јокић чак 18 пута ишао на линију за слободна бацања и свих 18 пута је био прецизан.

Тако је Србин меч окончао са мизерних 4/12 из игре, али је зато имао одличну подршку. Сјајан је био Џамал Мареј са 28 поена, док су велику улогу имали и Мајкл Портер јуниор са 19 и Ерон Гордон са 18 поена, па чак и Кентавијус Калдвел Поуп са 16.

Са друге стране, најбољи је био Ендрју Вигинс са 22 поена, док је одбрана Денвера одрадила добаер посао на Стефу Карију, не дозволивши му да се "размаше". Тако је Кари меч окончао са 18 поена и 3/13 при шуту за три поена.

Јокић је у финишу био један од пресудних фактора да Вориорси не успеју да закомпликују ствари. Погодио је прво два пута са линије за слободна бацања, а онда и за два поена на 35 секунди до краја.

Денвер је овом победом стигао до учинка 22-10 у овој сезони и тренутно су на другом месту Западне конференције, док је Голден Стејт десети, уз учинак 15-15.

image
VV inauguration
banner