Спорт

Нови проблем за Јунајтед - Онана одлази усред сезоне због репрезентације?

Није га било на Мундијалу у Катару, а сада би могао да опет буде у националном тиму
Нови проблем за Јунајтед - Онана одлази усред сезоне због репрезентације?Getty © Stu Forster / Staff

Голман Манчестер јунајтеда Андре Онана налази се на списку репрезентације Камеруна за предстојећи Куп афричких нација, који ће бити одржан у Обали Слоноваче од 13. јануара до 11. фебруара наредне године.

Онана се повукао из репрезентације Камеруна крајем прошле године после Светског првенства у Катару после сукоба са селектором националног тима Ригобертом Сонгом.

Он тада није био део тима који је играо и против репрезентације Србије. Ипак, Сонг је у септембру вратио голмана Манчестер јунајтеда у национални тим.

Британски медији наводе да ће Онана после разговора са челницима Манчестер јунајтеда одлучити да ли ће бранити за Камерун на Купу афричких нација. Сонг је саопштио да рачуна на 27 играча, а Камерун ће играти у групи Ц са Сенегалом, Гвинејом и Гамбијом.

На списку се налазе:

  • Голмани: Фабрис Ондоа, Андре Онана, Девис Епаси, Симон Нгапандуенбу.
  • Одбрана: Дарлин Јонгва, Кристофер Ву, Нуху Тполо, Малколм Бокеле, Омар Гонзалез, Жуниор Баптист Чамаду, Харолд Мукуди, Жан Шарл Кастељето, Енцо Чато.
  • Средина терена: Андре-Франк Замбо Ангуиса, Бењамин Елиот, Оливије Нчам, Оливије Кемен, Иван Неју, Вилфрид Натан Дуала.
  • Напад: Карл Токо-Екамби, Фарис Пеми Мумбања, Леонел Кристијан Атеба Мбида, Клинтон Нжије, Венсан Абубакар, Франк Магри, Жорж Кевин Нкуду, Франсоа Режис Муње.

image
VV inauguration
banner