Спорт

Србин викао на НБА после пораза: "Ово је с**ње, дајте им победу одмах, па да ни не играмо!"

Дарко Рајаковић је истакао да је срамота за НБА лигу оно што се догодило са суђењем на мечу његовог Торонта против Лос Анђелес Лејкерса, а о његовој конференцији за медије ће се још дуго причати
Србин викао на НБА после пораза: "Ово је с**ње, дајте им победу одмах, па да ни не играмо!"© YouTube / screenshot / House of Highlights

Кошаркаши Торонта изгубили су на гостовању Лос Анђелес Лејкерсима 131:132 у драматичној утакмици коју је одлучио Ентони Дејвис са 41 поеном.

Но, након сусрета, српски тренер Дарко Рајаковић био је бесан након пораза свог тима и то због, како је истакао, срамотног суђења арбитара на овом сусрету.

Рајаковић сматра да је његова екипа била жестоко оштећена и није се суздржавао да каже шта мисли о суђењу у НБА лиги. Засметало му је што су Лејкерси у последњој четвртини имали невероватно велик број слободних бацања, а његова екипа скоро ниједно.

"Ово је срамота! Права срамота за судије је да НБА лига овако нешто дозволи... Лејкерси су имали чак 23 слободна бацања, а ми два у последњој деоници. Како да играмо меч овако? Поштујем све што имају звезде и све, али и ми имамо звезде у тиму."

Рајаковићу је сметало и што је његов играч Скоти Барнс, који је све време нападао обруч и ишао ка кошу, извео само два слободна бацања за цео меч. Са друге стране, и мање важни играчи Лејкерса су олако добијали слободна бацања.

"Како је то могуће, хајде објасните ми? Ако Лејкерси морају да победе дајте им одмах победу, нећемо ни да дођемо на утакмицу. Ово није први пут, а Скоти Барнс ће бити Ол-стар у будућности и заштитно лице лиге... Ово је комплетно с**ње", био је Рајаковић емотиван, чак у једном тренутку ударивши и руком о сто.

Погледајте како је то изгледало:

image