Спорт

Јовић поново "летео" по терену и помогао Мајамију да сруши "ракете"

Српски репрезентативац из вечери у вече доказује да му је место у тиму са Флориде и добија све већу минутажу коју одлично користи
Јовић поново "летео" по терену и помогао Мајамију да сруши "ракете"© Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier

Кошаркаши Мајамија савладали су екипу Хјустона 120:113 у ноћи између понедељка и уторка, уз још једну веома добру партију Николе Јовића.

Јовић се наметнуо тренеру Ерику Сполстри и сада је играо скоро 22 минута, умногоме помогашви свом тиму да дође до другог тријумфа у последње три утакмице.

Некадашњи играч Меге је постигао шест поена (шут из игре 2/9), имао осам скокова, шест асистенција и по две блокаде, украдене и изгубљене лопте.

Јовић није имао добре проценте шута, погодио је само једну тројку из пет покушаја, али је све остало одлично радио и напунио статистичке колоне. А оно што се у њима не види је енергија, допринос пре свега у одбрани и сјајна рола у тренуцима када је био у игри.

Хит је дуел решио у трећој четвртини коју је добио резултатом 32:23, почетком четврте је стигао и до максималних +15 (103:88) и потом рутински привео меч крају.

Најефикаснији у победничкој екипи био је Тајлер Хиро са 28 поена, а најбоље га је пратио Бем Адебајао са дабл дабл учинком од 22 поена и 12 скокова. И овај меч је пропустио Џими Батлер, прва звезда екипе.

"Кад год сам у теретани, увек га видим", рекао је Адебајо о Николи Јовићу.
"Никола је посебан на свој начин. Може да дрибла, да шутира и асистира. Висок је 208 центиметара и тек му је 20 година."

На другој страни Ван Флит је имао 32 поена и седам асистенција, док је Алперен Шенгун уписао 22 поена и 11 скокова. Бобан Марјановић није улазио у игру.

Мајами је сада осми на табели Источне конференције са 21 победом и 15 пораза, док је Хјустон осмопласирани на Западу и има скор 18-17.

Баш као и Марјановић, још двојица српских репрезентативаца су остали без прилике да кроче на терен.

Василије Мицић и Алексеј Покушевски су са клупе за резервне играче посматрали победу своје Оклахоме на гостовању код Вашингтона – 136:128.

image