Спорт

Ђерона после шока за Србију: Преузимам одговорност, играчи нису криви

Селектор рукометне репрезентације коментарисао је пропуштену прилику да се на старту Европског првенства оствари велика победа
Ђерона после шока за Србију: Преузимам одговорност, играчи нису криви© Antonio Ahel/ATAImages

Рукометаши Србије нису успели да савладају Исланд на старту Европског првенства у Немачкој иако су на 30 секунди до краја меча имали два гола предности.

После великих грешака у игри "орлова", меч је окончан резултатом 27:27, а одговорност за лошу завршницу преузео је селектор Тони Ђерона.

"Честитке Исланду за изузетан меч, сигуран сам да је публика уживала. Честитке мом тиму за 58 минута, а за последња два минута преузимам одговорност", рекао је селектор рукометаша Србије.

Ђерона није желео да после меча критикује своје играче за пад који је допустио Исланду да освоји бод из изгубљене позиције.

"Не кривим играче ни најмање, могао сам кроз неке промене да реагујем. Можда изгледа као да смо изгубили бод, али смо га гледајући све пре турнира, освојили. Милосављев је био сјајан, одбрана је одрадила посао, грешака је било у нападу, проблема са којима се носимо (болест Орбовића), али на крају рекао сам играчима усмерите мисли на Мађарску узимајући у обзир ових 58 минута", истакао је Ђерона.

image
VV inauguration
banner