Спорт

Ђерона после краха рукометаша о "вирусу" у главама: Извињавам се, тежак дан за навијаче у Србији

Рукометна репрезентација Србије није успела да избори пласман у наредну фазу Европског првенства и такмичење у Немачкој завршила је већ у групи
Ђерона после краха рукометаша о "вирусу" у главама: Извињавам се, тежак дан за навијаче у Србији© Tanjug/Sven Hoppe/dpa via AP

Селектор рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона извинио се навијачима у Србији због елиминације са Европског првенства.

Рукометна репрезентација Србије није успела да избори пласман у наредну фазу Европског првенства, пошто је такмичење у групи завршила на последњем месту са само једним бодом.

"Орлови" су ремизирали са Исландом на старту (27:27), али су потом поражени од Мађарске резултатом 28:27, па и од Црне Горе – 30:29.

"Честитке екипи Црне Горе за изузетно интензивну утакмицу, заслужено су победили", почео је Ђерона.

"Ми смо ову утакмицу изгубили првог дана на овом првенству у првом мечу. Последња два минута против Исланда убацила су 'вирус' у главе и унели несигурност од ког се нисмо опоравили до данас. Још у децембру смо рекли да ће одлучивати једна лопта и тако се и десило. Не само вечерас него у свим утакмицама. Тежак дан за навијаче у Србији и ја им се извињавам због тога."

Селектор и поред катастрофалног резултата на континенталном шампионату верује у будућност репрезентације.

"Ова екипа из обе перспективе мора да унапреди доста. Млади играчи из јуниорске селекције уз ове које смо већ добили куцају на врата овог тима и уз одређено искуство верујем да Србија има перспективу и да може да израсте у репрезентацију за велика дела", закључио је Ђерона.

Најбољи појединац у редовима Србије Лазар Кукић био је видно разочаран после пораза.

"Не бих коментарисао мој учинак јер смо изгубили утакмицу, завршили на последњем месту и ово такмичење се за нас завршило катастрофално. Не знам шта бих друго рекао. Јако сам разочаран, цело првенство нисмо били комплетни свих 60 минута на свакој утакмици, што није довољно на оваквом такмичењу јер свака репрезентација има своје квалитете. Мислим да смо у одбрани били веома лоши и да нисмо имали довољно велико срце последњих 10-15 минута", закључио је Кукић.

image
VV inauguration
banner