Спорт

Србија и свет се опраштају од великог Дејана Милојевића

Вест о смрти Дејана Милојевића дубоко је потресла друштво у Србији
Србија и свет се опраштају од великог Дејана Милојевића© Antonio Ahel/ATAImages

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа.

"Са великом тугом и неверицом сам примио ужасну вест о смрти нашег сјајног кошаркаша и тренера Дејана Милојевића. Дејан је много дао српској кошарци и учествовао у бројним успесима наше репрезентације и клубова. Завидна је била и његова тренерска каријера, како у Србији, тако и у САД, током које је на прави пут извео велики број европских и светских кошаркашких звезда", рекао је Вучић, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Он је изјавио најдубље саучешће породици и пријатељима Дејана Милојевића.

"Србија је изгубила великог спортисту и човека. Хвала му за све што је урадио за нашу земљу и што је био један од највећих џентлмена под кошаркашким обручима и нека му је вечна слава“, наводи се у телеграму саучешћа председника Вучића.

Кошаркашки менаџер Мишко Ражнатовић, који је дуго сарађивао са Милојевићем, опростио се од пријатеља.

"Данашњи свет је пун неправди, а ово је сигурно једна од највећих! Учинићу све да се никада не заборави све што си урадио за мене, Мегу и целокупну светску кошарку! Почивај у миру Деки!", написао је Ражнатовић на Инстаграму.

У мноштву објава на друштвеним мрежама издвојила се она коју је написао Саша Обрадовић.

"Најдивнија особа коју сам познавао. Уједно, велико срце и драг пријатељ. Много сам га волео. Везивали су нас и играчки дани. Један и велики Дејан, за српску кошарку најтужнији дан. Саучешће фамилији", написао је Обрадовић на друштвеним мрежама.

Огласио се и капитен репрезентације Србије Богдан Богдановић.

"Почивај у миру Деки", написао је Богдановић.

Од Милојевића су се опростили и Владимир Штимац, Бранко Лазић, Чарлс Џенкинс, Иван Паунић, Невена Јовановић...

Почаст Милојевићу одали су и Јадранска лига, као и Евролига.

"Потпуно смо скрхани Дејановом изненадном смрћу. Ово је шокантно и трагично за све у клубу. Изузетно тешко време за његову породицу, пријатеље и све нас који смо имали невероватно задовољство да сарађујемо са њим. Патимо са Дејановом супругом Наташом, и њиховом децом Николом и Машом", наводи се у саопштењу Голден Стејта.

Денвер нагетси су, на српском језику, одали почаст српском тренеру.

"Дејан је био велики играч, велики тренер, али ће вам људи који су га познавали најпре рећи да је био изузетан човек. Почивај у миру, тренеру", стоји у објави Нагетса.

Партизан се емотивном поруком опростио од некадашњег капитена, аод великог ривала и пријатеља се опростила и Црвена звезда.

Такође, и његови бивши клубови Валенсија, Галатасарај, као и Цибона, Будућност, Жалгирис...

Дејан Милојевић преминуо је у 47. години од последица срчаног удара.

image
VV inauguration
banner