Спорт

Медведев у 3.40 ујутро до великог преокрета - Русу ноћни маратон у пет сетова

Трећи тенисер света је био близу пораза у мечу који је почео иза 23.00 часа по локалном времену, али је успео да надокнади заостатак од два сета
Медведев у 3.40 ујутро до великог преокрета - Русу ноћни маратон у пет сетоваGetty © Kelly Defina / Stringer

Данил Медведев је последњи тенисер који се пласирао у треће коло Аустралијан опена, пошто је дубоко у току ноћи по локалном времену савладао Емила Русуворија 3:2.

Рус, трећи тенисер света, славио је после великог преокрета 3:6, 6:7, 6:4, 7:6, 6:0 и то тек у 03.40 часова после поноћи.

Због много дугачких мечева који су претходили последњем окршају на "Род Лејвер арени", дуел Руса и Финца почео је тек око 23.10 часова по времену у Мелбурну, па је већ тада било јасно да ће заћи у нови дан.

Но, мало ко је очекивао да ће Русувори тако добро играти током највећег дела меча. Брејком у раној фази првог сета је стигао до вођства, а потом је у феноменалном тај-брејку другог успео да повећа на 2:0.

Ипак, како је меч одлазио дубље у ноћ, тако је и Медведев почињао боље да игра, да би на крају Финац остао без снаге и у петом сету није успео да освоји нити један гем.

Медведев је тако преживео, а у трећем колу ће играти против Канађанина Феликса Оже-Алијасима, који је савладао квалификанта Уга Гренијеа 3:1.

image