Спорт

Новакова тајна је дрво у срцу Мелбурна: Већ 15 година смо добри пријатељи

И док многи у тениском свету воле да чују шта Ђоковић мисли о звиждуцима публике која га тера да игра још боље, чини се да једна од тајни најбољег тенисера у историји лежи и у једном посебном дрвету на тајној локацији
Новакова тајна је дрво у срцу Мелбурна: Већ 15 година смо добри пријатељиGetty © Lintao Zhang / Staff

Новак Ђоковић је у прва два кола Аустралијан опена имао доста проблема и није играо на свом уобичајеном нивоу. Изгубио је по један сет у оба меча и на терену већ провео више од седам сати.

Ипак, да би се најбољи тенисер света изборио са стресом гренд слем турнира, у Мелбурну има посебно тајно место - једно дрво у ботаничкој башти тог аустралијског града.

"Истина је. Постоји једно посебно дрво са којим сам имао посебан однос у последњих 15 година", почео је Ђоковић после меча против Алексеја Попирина у другом колу турнира.

"Покушаћу да будем дискретан када сам тамо да бих имао времена за себе. Волим да се уземљим и повежем са овим старим пријатељем", рекао је освајач 24 гренд слем трофеја.

Аустралијски "Ејџ" је писао како је Новак примећен да једе супу од бундеве, а потом и медитира испод грана једног дрвета. Још 2017. године на свом Инстаграму објавио је и фотографију испред дрвета, које је описао као "свог најбољег пријатеља из Мелбурна".

Упитан како је дошло до те њихове "повезаности", Новак је имао спреман одговор.

"Само ми се допало. Свидело ми се његово корење, стабло, гране, све. Тако да сам почео да се пењем на њега пре много година. То је то. Само имамо конекцију", рекао је Ђоковић, који је додао да воли "сваки кутак ботаничке баште" и да је она "невероватно благо".

Иначе, Новак је и раније истицао да воли да проводи доста времена у природи и тако се напуни енергијом. Утисак је да ће му то и сада бити потребно, после нешто напорнијег почетка такмичења на Аустралијан опену.

image