Спорт

Рускиња шокирала Мелбурн - Рибакина имала шест меч лопти, па изгубила 22:20!

Казахстанска тенисерка Елена Рибакина није успела да се пласира у треће коло Аустралијан опена, пошто је у Мелбурну у другом колу поражена од Рускиње Ане Блинкове 6:4, 4:6, 7:6 (22:20)
Рускиња шокирала Мелбурн - Рибакина имала шест меч лопти, па изгубила 22:20!Getty © Cameron Spencer / Staff

Меч је трајао два сата и 48 минута, а публика у "Род Лејвер арени" имала је прилику да присуствује спектакуларном тај-брејку који је одлучио питање победника, у ком је виђену укупно 42 поена. 

Рускиња је први сет добила резултатом 6:4. Рибакина је изједначила на 1:1, пошто јој је други сет припао резултатом 6:4. У трећем сету виђена је велика борба и освајачица Вимблдона 2022. имала је шест меч лопти у том сету.

Ипак, рођена Московљанка није успела да савлада Блинкову, која је тако стигла до највећег успеха на гренд слемовима у каријери. Рускиња је после велике борбе искористила десету меч лопту и заслужено стигла до победе.

Блинкова ће у трећем колу Аустралијан опена играти против Италијанке Јасмин Паолини, која је победила Немицу Татјану Марију 6:2, 6:3.

Рибакина је прошле године у финалу Аустралијан опена поражена од Белорускиње Арине Сабаленке 4:6, 6:3, 6:4, тако да је сада очекује губитак великог броја бодова на ВТА листи.

Пласман у треће коло Аустралијан опена избориле су и Украјинке Дајана Јастремска и Елина Свитолина, Кинескиње Јафан Ванг и Квинвен Женг, Пољакиња Ига Швјонтек, Чехиња Линда Носкова, Викторија Голубић из Швајцарске, Францускиње Клара Бурел и Осеан Додин, Американке Ема Наваро и Слоан Стивенс и Рускиња Ана Калинскаја.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner