Спорт

"Новака ће само чудо спречити да освоји турнир? Па, ја се зовем Чудо"

Карлос Алкараз је у разговору са шпанским медијима имао занимљив одговор на коментар Рода Лејвера о игри Новака Ђоковића на Аустралијан опену
"Новака ће само чудо спречити да освоји турнир? Па, ја се зовем Чудо"Getty © Graham Denholm / Stringer

Карлос Алкараз се пласирао у четвртфинале Аустралијан опена, чиме је комплетирао сва четири гренд слема у којима је стизао најмање до те рунде такмичења.

Он је убедљиво савладао Миомира Кецмановића 6:4, 6:4, 6:0 и после победе над једним Србином, послао је и занимљиву поруку оном другом, најбољем на свету, Новаку Ђоковићу.

Алкараз је после меча био задовољан сигурном победом и одличним нивоом игре, а био је упитан и за речи Рода Лејвера, аустралијске легенде, која је после победе Ђоковића над Адријаном Манарином имао много похвала на рачун Србина.

"Његов ум је фокусиран на тенис. Тако постајете велики шампион. Он сервира одлично, његови ударци с основне линије су ненадмашни, тако да мислим да осим ако неко одигра чудесно, могу већ да урезују његово име на трофеј", рекао је Лејвер.

На то је Алкараз имао занимљив одговор.

"Па, моје име је Чудо", рекао је насмејани Шпанац.

"Покушаћемо да спречимо да се тако нешто догоди. Ђоковић је победио много пута, он је на врхунском нивоу. Ово је тенис и ништа није немогуће", рекао је Алкараз у разговору са шпанским медијима.

Шпанца у четвртфиналу очекује меч против Александера Зверева, Немца који је на терену провео чак пет сати више у прва четири кола.

"Очигледно, на гренд слему, што сте мање на терену, то је боље. Он је играо два меча у пет сетова. На Ју-Ес опену се слично догодило, играо је дуге мечеве и то је оставило трага на њему. Добро је да ја нисам провео тако пуно времена на терену", рекао је Карлос Алкараз.

image