Спорт

Саудијац доживео прелом вилице - повреда згрозила навијаче, он се јавио из болнице

Јасер Ел Шахрани је могао да прође много горе, имајући у виду какав ударац је зарадио.
Саудијац доживео прелом вилице - повреда згрозила навијаче, он се јавио из болницеGetty © Julian Finney

Прво велико изненађење на Светском првенству у Катару одиграло се у уторак, када је Саудијска Арабија направила сензацију и победила Аргентину 2:1.

Осим пораза једног од претендената на светску титулу, овај меч обележила је и повреда Јасера Ел Шахранија, коју му је у несрећној ситуацији нанео његов голман.

Сада је познато да је Ел Шахрани у другом полувремену утакмице доживео прелом вилице и костију лица након што је прошао детаљније прегледе.

Ел Шахранија је у једној ситуацији озбиљном силином ударио његов саиграч, голман Мохамед Аловајс када је приликом избијања једне лопте коленом налетео на његово лице. Овај 30-годишњи дефанзивац је после жестоког ударца подједнако жестоко ударио главом о земљу, због чега му се дуго указивала помоћ.

Голман Саудијске Арабије је био потрешен у тим тренуцима, а сада британски медији откривају и да ће Ел Шахрани уз помоћ саудијског принца бити приватним авионом послат у Немачку, како би добио најбољи могући третман.

"Желео сам да вас уверим да сам добро. Молите се за мене. И честитке нашим саудијским навијачима на победи. Заслужили сте то", рекао је Ел Шахрани у видео поруци коју је послао из болнице, по завршетку утакмице.

Саудијска Арабија води на табели групе Ц после првог кола, а наредни меч играју 26. новембра против Пољске.

image