Спорт

Марадонин син: Мој отац и Меси не могу да се пореде, не разумете се у фудбал

Дијего Марадона јуниор је послао јасну поруку након пораза Аргентине од Саудијске Арабије
Марадонин син: Мој отац и Меси не могу да се пореде, не разумете се у фудбалGetty © Alex Pantling

После дебакла у првом мечу на Мундијалу, у Аргентини се поново понела прича о поређењима Лионела Месија са Дијегом Армандом Марадоном. А син легендарног и непоновљивог "Ел Пибеа" истакао је да они који њих двојицу пореде - уопште не разумеју фудбал.

Меси се нашао на мети критика, после пораза Аргентине на старту Светског првенства у Катару од селекције Саудијске Арабије (2:1).

Син легендарног Марадоне је у разговору за аргентински радио изјавио је да верује да ће коначно престати поређење Месија и његовог оца.

"Они који пореде Месија и мог оца не прате и не разумеју фудбал. Причамо о две епохе, о два карактера... Међутим, погрешно је стављати терет на Месијева леђа. Друга су времена. Јесте да је потпуно лудо изгубити од Саудијске Арабије, али фудбал се променио", рекао је Дијего Марадона јуниор.

Легендарни Марадона је са Аргентином освојио титулу светског шампиона 1986. године, док је Меси са националним тимом освојио само Копа Америку, прошлог лета у Бразилу.

"Меси је сигурно најбољи фудбалер у историји човечанства, али мој отац није био људско биће, он је био неко са друге планете. То је разлика између њих двојице", закључио је син славног "Ел Пибеа".

Дијего Марадона је преминуо 25. новембра 2020, а за репрезентацију Аргентине играо је од 1977. до 1994. године.

image