Спорт

Сферопулос после ФМП-а: Показали смо карактер и остали до краја у игри

Црвено-бели ће у полуфиналу Купа Радивоја Кораћа играти против екипе Чачка 94
Сферопулос после ФМП-а: Показали смо карактер и остали до краја у игри© Dusan Milenkovic/ATAImages

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је након утакмице против ФМП-а да је његова екипа показала карактер и да је остала до краја меча у игри.

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, након што су победили екипу ФМП-а резултатом 80:75 у мечу четвртфинала.

"Било нам је важно да останемо фокусирани на игру и план утакмице. Била је добра утакмица, дерби, у последњој четвртини нам је било важно да поведемо, а да пре тога не уђемо у панику ако поведу. То су била два кључна тренутка меча. Показали смо карактер да останемо до краја у игри", истакао је Сферопулос.

Грчки стручњак каже да је нормално да друге екипе некада изненаде фаворите.

"Ово је куп, нормалне су овакве ствари. Очекује се од фаворита да игра добро, а онда дође други тим који нема притисак и онда се десе овакве ствари. Видели сте шта се десило у првом четвртфиналу и ко је победио. Далибор (Илић) је био јако важан за победу. Дао нам је решења са клупе. Био је јако користан у оба смера, иако га дуго нисам користио."

Крилни играч црвено-белих Дејан Давидовац изјавио је да је екипа ФМП-а играла сјајно.

"Ми смо имали проблема од самог почетка са офанзивним скоком, па смо ушли у неизвесну завршницу. Најважније је да смо победили. Доста ће нам значити ово. Генерално, на Купу су углавном тешке утакмице и дешавају се изненађења. Мислим да ће нам ово помоћи", закључио је Давидовац.

image
VV inauguration
banner