Спорт

Ново Светско првенство у фудбалу - за играче "35+": У Енглеску стижу Анри, Роналдињо и Тоти!

Ове године на програму је Европско првенство у фудбалу у Немачкој, а уочи почетка тог турнира, одиграће се још једно историјско такмичење - прво Светско првенство за играче старије од 35 година
Ново Светско првенство у фудбалу - за играче "35+": У Енглеску стижу Анри, Роналдињо и Тоти!Getty © Eddy LEMAISTRE / Contributor

Како је прошлог месеца најавио британски "Дејли мејл", постоје планови да се почетком јуна одржи ово специфично такмичење са великим бројем некадашњих фудбалских звезда, а сада стижу информације да би домаћин турнира могао да буде стадион Њукасла "Сент Џејмс парк".

Према тренутним плановима, на турниру би учествовало осам репрезентација и то осам земаља које су до сада једине биле прваци света у фудбалу - Енглеска, Аргентина, Бразил, Француска, Немачка, Италија, Шпанија и Уругвај.

Играчи морају да буду старији од 35 година, да су бар једном наступили за своју репрезентацију, или да су имали бар 100 наступа у највишем рангу клупског фудбала.

Турнир би требало да почне почетком јуна и заврши се 11. или 12. јуна, што је само пар дана уочи старта Европског првенства у Немачкој. Али оно што је најзанимљивије јесте имена играча за које "Дејли мејл" тврди да ће наступити на турниру.

За Енглеску би могли да играју Рио Фердинанд, Френк Лампард, Мајкл Овен, Ешли Кол и Роби Фаулер, за Бразил се помињу Роналдињо, Кака, Ривалдо, Кафу, Роберто Карлос и Емерсон. За Француску се очекују наступи Тјерија Анрија и Марсела Десаија, док се у тиму Аргентине очекују Ернан Креспо и Естебан Камбијасо.

Тим Шпаније могли би да предводе Давид Виља и Карлес Пујол, а Немачке Месут Озил и Сами Кедира. Дрес Италије поново би могли да обуку Франческо Тоти, Фабио Канаваро и Марко Матераци, док су у тиму Уругваја најављени Дијего Форлан и Дијего Лугано.

image