Спорт

Луис Зечевић-Џон изабрао Србију: Растао у Енглеској, игра за Арсенал, али срце каже - "орлови"!

За омладинске селекције Србије у наредном периоду наступаће и талентовани фудбалер Арсенала српског порекла Луис Зечевић-Џон, потврдио је тинејџер за "Аренаспорт"
Луис Зечевић-Џон изабрао Србију: Растао у Енглеској, игра за Арсенал, али срце каже - "орлови"!Getty © David Price / Contributor

Овај 16-годишњак који има корене и са Кариба, а рођен је у Лондону, одлучио је да прихвати позив Фудбалског савеза Србије и постане члан селекције за играче до 16 година.

Зечевић-Џон везе са Србијом има преко мајке, која је Српкиња из Сарајева, а цео живот је провео у Енглеској. Упркос томе, он зна да жели да представља "орлове".

"Имао сам контакт са Фудбалским савезом Србије и позван сам да се придружим репрезентацији до 16 година. Наравно да сам прихватио то са великом радошћу. Срећан сам што ћу се упознати и играти са својим вршњацима из Србије", рекао је Зечевић-Џон за "Аренаспорт".

Њему су узори управо српски нападачи који тренутно харају светским фудбалом.

"Навијам за нападаче, те зато ценим Александра Митровића и Душана Влаховића. Они ме импресионирају. Садио Мане је такође играч ког веома ценим, а раније сам пратио и Данијела Стариџа који је играо у Ливерпулу", изјавио тинејџер.

Занимљиво је да ће на лето Србија играти управо против Енглеске на ЕУРО у Немачкој.

"На Европском првенству ће се моја породица вероватно поделити, а ја ћу навијати за оба тима. Екипа која се више буде трудила ће победити на том мечу."

Зечевић-Џон је члан Арсеналовог У18 тима који са клупе предводи Џек Вилшир.

image